coVoIP-SMS

Bereik uw klanten met SMS

SMS is een uitstekend middel om prospects en klanten te bereiken. Maar ook voor interne communicatie binnen uw bedrijf (groep SMS) of om geautomatiseerd klanten te bereiken, is SMS zeer geschikt. Bijvoorbeeld ter herinnering aan een afspraak of bij speciale gelegenheden, zoals een verjaardag.

Klantonderzoek

Feedback is cruciaal voor uw bedrijf. Of het nu gaat om de feedback van uw klanten of van uw medewerkers, topbedrijven streven er voortdurend naar om hun producten en diensten te verbeteren. Met de juiste feedback kan dat. SMS is een zeer effectief instrument om enquêtes uit te voeren. SMS kan op precies het juiste moment worden ingezet, namelijk wanneer de klant een dienst net heeft ‘ervaren’. Of het nu gaat om een positieve of negatieve ervaring, met een SMS-enquête is de kans het grootst dat de klant deze ervaring met u deelt.
coVoIP-sms-marketing
coVoIP-sms-solutions

SMS-stemmen

Wilt u een wedstrijd doen? Stemmen via SMS is dé manier om populariteit te meten of om op grote schaal te stemmen op radio of televisie. Maar stemmen via SMS kan ook in veel kleinere kring, bijvoorbeeld binnen een lokale club of demografische groep. Korte codes kunnen worden verstrekt (indien beschikbaar) om uw publiek een gemakkelijk te onthouden nummer te geven, waar ze hun SMS gemakkelijk naartoe kunnen sturen.

Oplossingen

We hebben de keuze uit verschillende pakketten, afhankelijk van uw behoeften en eisen. Heeft u een vraag over onze diensten? Bel of mail ons.

Wholesale SMS Platform

Creëer bulk SMS-campagnes, betrek uw klanten en laat uw bedrijf groeien met de plug-and-play SMS Wholesale Business platform inclusief switching, routing, pricing, billing en API interface.

SMS API

Betrouwbare SMS API integratie zonder vaste kosten. Een API zorgt ervoor dat de SMS gateway heel gemakkelijk te integreren is met je eigen website, applicatie of systeem.

Klantcase horeca

Een horecaonderneming met een succesvolle aanwezigheid in social media zocht nieuwe manieren om klanten te bereiken. De hospitality scene in de Randstad groeit immers in hoog tempo. Oplossing: de onderneming, een restaurant, begon SMS te gebruiken om speciale gelegenheden te promoten. SMS geeft bovendien een heel persoonlijk contact met klanten. Communicatie met de klant bleek zeer effectief. Zo kan het restaurant de behoefte bij klanten snel peilen, om vervolgens een betere service te bieden.

Klantcase ongedierte bestrijding

Wij werken in de ongediertebestrijding en bedienen zowel commerciële als particuliere klanten. We doen dat met een fantastisch team, dat de best denkbare service wil leveren. De uitdaging: vaak komt ons team na aankomst op een klantlocatie tot de ontdekking dat de klant de afspraak is vergeten of geen sleutel heeft achtergelaten bij een buurman. Oplossing: we zijn begonnen met het gebruik van de coVoIP SMS campagnetool, om herinneringen te sturen naar klanten die afspraken herbevestigen.